Vremea in weekend va fi mai rece decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului, temperaturile minime incadrandu-se intre -12 si -2 grade, potrivit prognozelor Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Sambata cerul va fi mai mult noros nordul, centrul si estul tarii, unde va mai ninge local. Pe litoral si in Delta Dunarii precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ploaie. In celelalte regiuni cerul se va degaja treptat si doar izolat mai este posibil sa fulguiasca, la inceputul intervalului. Vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, viscolind trecator ninsoarea in estul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade, potrivit NewsIn.

Temperaturile minime se vor incadra intre -12 si -2 grade duminica si vor fi mai scazute in depresiuni. Cerul va fi partial noros in nordul si in centrul tarii, iar la inceputul noptii si in sud-est, zone unde va ninge slab. Vantul va mai avea unele intensificari in zona de munte si in partea de est a teritoriului.

In Capitala, cerul va fi mai mult noros sambata, cand vor mai fi conditii de ninsoare. Temperaturile minime se vor incadra intre 2 si 4 grade. Duminica vremea se va mai raci, temperaturile minime urmand sa se incadreze intre -6 si -5 grade. Cerul va fi partial noros la inceputul noptii, cand va mai fulgui, apoi se va degaja. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Meteorologii au restrans atentionarea de cod galben de ninsoare
, in intervalul cuprins, sambata, intre orele 02.00 si 14.00, in sase judete din nordul tarii - Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Botosani, Neamt si Iasi. In intervalul mentionat va mai ninge local in estul, centrul si nordul tarii, iar in Moldova si in zona de munte vantul va avea intensificari viscolind temporar ninsoarea.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat ca de la jumatatea saptamanii viitoare se asteapta la un nou val de ninsori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.