Deodata, inima incepe sa-ti bata cu putere, pulsul este accelerat, tremuri si ai o senzatie de ameteala. Ce este de facut?

Inca de la primele semne ale unui astfel de atac, prima regula este de a nu intra in panica mai rau. De asemenea, este indicat sa incercam sa tusim repetat si cu putere. Se va inspira adanc inaintea fiecarei reprize de tuse. Reprizele de tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara pauza, pana soseste ajutorul sau inima incepe sa bata normal.

Inspirul adanc asigura plamanii cu oxigen, iar miscarile de tuse comprima cordul si fac sangele sa circule normal. Presiunea exercitata astfel asupra inimii o ajuta sa-si revina la ritmul normal.

"Atacul de panica" sau aparitia brusca a sentimentului de frica este insotit de semne si simptome fizice si psihologice ce pot avea urmari grave, precum un atac de cord. Frecventa atacurilor de panica variaza de la cateva pe luna, la cateva pe zi.

Cititi mai multe in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.