Sute de hectare de teren din mai multe comune ale judetului Giurgiu sunt inundate, dupa ce apele Dunarii au depasit joi cota de atentie cu 53 de centimetri. cele mai afectate localitati sunt Prundu si Greaca, a anuntat Prefectura Giurgiu

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Giurgiu, peste 600 hectare de teren agricol au fost inundate de apele Dunarii in Prundu si Greaca, 400 de hectare fiind cultivate cu grau. De asemenea, au fost inundate cateva hectare de teren agricol si in comunele Vedea, Gaujani, Malu, Slobozia, Gostinu si Oinacu.

„Personalul operativ din cadrul Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare(ANIF), sucursala Olt -Arges, monitorizeaza starea digurilor.
Pe digul Vedea-Slobozia(…) s-a executat o protectie pe talazul amonte, cu geotextil (200 mp) prins cu pari si folie, lestate pe margine cu saci de nisip”
, se arata in comunicatul Prefecturii, potrivit NewsIn.

Joi, la ora 14.00, cota fluviului Dunarea este de 623 cm, in crestere, depasind cu 53 cm cota de atentie, de respectiv 570 cm. Prefectura Giurgiu a anuntat insa ca nu sunt gospodarii afectate de inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.