Actrita Draga Olteanu-Matei, in varsta de 76 de ani, va primi la gala premiilor Gopo, care va avea loc pe 29 martie, distinctia pentru intreaga cariera.

Draga Olteanu-Matei, care a fost distribuita de-a lungul timpului in 90 de pelicule, se va alatura astfel lui Marin Moraru si Jean Constantin, pe lista actorilor distinsi cu Premiul Gopo pentru Intreaga Activitate.

Actrita a debutat in cinematografie cu un rol in lungmetrajul "Blanca" (1955) regizat de Mihai Iacob, alaturi de actorii Amza Pellea si Silvia Popovici. Printre cele mai cunoscute pelicule in care a fost distribuita Draga Olteanu-Matei se numara "Cucuana Chirita" (1986), "Ilustrate cu flori de camp" (1974), "Nea Marin Miliardar" (1979) si "Buletin de Bucuresti" (1982).

Dupa pensionarea de la Teatrul National din Bucuresti, in 2007, Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra Neamt, unde si-a infiintat compania "Teatrul Vostru"-primul teatru particular din Romania cu actori neprofesionisti.

Gala Premiilor Gopo, ajunsa anul acesta la cea de-a patra editie, este organizata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications si al Centrului National al Cinematografiei (CNC) si va avea loc pe 29 martie, la Palatul Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.