Guvernul a alocat un milion de lei pentru Institutul "Cantacuzino" din Capitala. Suma va fi utilizata la achizitionarea de echipamente si utilaje pentru modernizarea si dotarea liniilor de fabricatie a vaccinurilor contra gripei si tuberculozei, anunta Ministerul Sanatatii.
Banii provin din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia guvernului.

In aceasta perioada, Institutul de Cercetare-Dezvoltare "Cantacuzino" implementeaza un Plan de masuri corective de remediere a neconformitatilor la liniile de productie a vaccinurilor. Planul de masuri are ca termen de finalizare 15 aprilie si vizeaza o serie de lucrari de remediere a unor deficiente, precizeaza ministerul, potrivit NewsIn.

Agentia Nationala a Medicamentului a asigurat conducerea Minsiterului Sanatatii ca, daca acest plan de masuri va fi dus la indeplinire, va putea elibera institutului autorizatia de fabricatie, mai spun reprezentantii ministerului.

Pe 8 februarie, Agentia Nationala a Medicamentului i-a ridicat Institutului "Cantacuzino" licenta de producere a vaccinurilor, pentru ca nu erau respectate normele europene. Conducerea institutului a a dat ca termen data de 15 aprilie pentru finalizarea lucrarilor de modernizare in vederea reacreditarii.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino” este singurul producator la nivel national de vaccinuri incluse in Programul national de imunizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.