Ministrul Daniel Funeriu propune schimbarea modului de admitere la liceu astfel incat fiecare institutie de invatamant sa-si organizeze admiterea cum considera ca este mai bine. Elevii vor trebui sa prezinte la examen un portofoliu educational, cu recomandari din partea profesorilor.
Potrivit ministrului Educatiei o varianta ar fi ca fiecare liceu sa poata sa-si organizeze examenul de admitere asa cum crede de cuviinta. Pe langa notele din gimnaziu sau media de la testarea nationala, elevul va primi si o recomandare din partea profesorilor. Modificarea ar urma sa fie inclusa in proiectul Legii Educatiei, informeaza Realitatea TV. Introducerea portofoliului educational ar da parintilor o imagine mult mai clara asupra caracteristicilor elevului.

Dupa cum arata NewsIn, parintii considera utila introducerea acestui portofoliului educational pentru admiterea la liceu.
"Am discutat, la realizarea proiectelor de lege a educatiei si despre portofoliul educational, dar trebuie sa stabilim foarte bine criteriile de evaluare a elevilor si ce ar trebui sa contina, pentru ca daca doar adunam niste hartii, acestea nu spun nimic. Mergand pe principiul descentralizarii, de mult timp am sustinut introducerea admiterii, dar exista posibilitatea ca unele licee sa nu-si doreasca organizarea acestui examen, asa ca trebuie stabilit si ce facem in aceasta situatie”, a declarat presedinta Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna.

In ultimul deceniu admiterea la liceu a suferut opt modificari importante - examenele de treapta au fost inlocuite cu testele nationale, ulterior transformate in teze unice. In 2009 s-a modificat din nou modalitatea de admitere, pe baza testului de tip international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.