Aproximativ 1.000 de persoane pot ramane izolate si 20 de familii fara case, dupa ce in comuna buzoiana Odaile s-a produs o alunecare de teren si drumul de acces catre 10 sate a fost distrus.

Satenii din Odaile au fost cateva zile izolati de restul lumii, dupa ce drumul de acces catre celelalte sate a cedat din cauza alunecarii de teren. Luni, a fost refacuta partial portiunea de drum distrusa, transmite postul Realitatea Tv, citat de NewsIn. Premierul Emil Boc si ministrul de Interne, Vasile Blaga, au trecut ieri prin comuna sa vada situatia, dar si sa ofere martisoare femeilor.

Premierul le-a promis localnicilor ca va discuta situatia din Odaile in sedinta de Guvern de miercuri si va incerca sa aloce fonduri de la bugetul de stat pentru reparatia drumului afectat de alunecarile de teren.

Prefectul judetului Buzau, Paul Beganu, a estimat ca pentru refacerea drumului ar fi nevoie de aproximativ 3,2 milioane de lei. "Sunt afectate mai multe zone din judet. 33 de sate raman izolate. Cel mai grav e aici, la Odaile, cu 10 sate in pericol de izolare. Pe plan local nu au fonduri, sunt necesari 3.2 milioane lei pentru refacerea temporara a drumului", a declarat Beganu.

O alunecare de teren afecteaza si satul prahovean Petriceaua, unde mai multe gospodarii sunt in pericol de prabusire. Primarul comunei Brebu, de care apartine Petriceaua, Dumitrui Comanita, a declarat postului citat ca o suprafata de pamant de 3ha de pe coasta unui deal a inceput sa alunece inspre albia unui parau. "Avem vreo patru locuinte care sunt in pericol sa se prabuseasca din cauza suprafetei mari, de circa 3 hectare de teren, care aluneca catre paraul Lupa, si doua drumuri de acces care izoleaza circa 150 de familii in Pietriceaua", a spus el. Edilul a precizat ca pentru lucrarile de consolidare a malurilor de pamant din zona sunt necesare peste 20 de milioane de lei.

In ultima saptamana au mai fost afectate de alunecari de teren localitatile Pucheni si Malu cu Flori din Dambovita, comuna Negomir din Gorj si comuna Sprancenata din Olt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.