Sucurile de fructe pe care le beau milioane de copii si adulti contin chimicale foarte daunatoare care pot duce la cancer, atentioneaza oamenii de stiinta.
Cercetatorii de la universitatea din Copenhaga au gasit in multe sucuri produse de branduri populare, antimoniu, substanta care poate produce chiar moartea, daca aeste consumata in cantitati mari, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta au mai aratat ca sticlele de suc de fructe contin de pana la de 2 ori si jumatate din substanta daunataoare, fata de cantitatea care este permisa potrivit legislatiei UE. In unele cazuri, cantitatea de antimoniu descoperita era chiar de 10 ori mai mare.

Echipa de cercetatori a cerut urgentarea unor investigatii in aceasta privinta, pentru ca substantele chimice descoperite pot sa cauzeze probleme de sanatate grave precum cancerul, disfunctii ale inimii si ale plamanilor.

Chiar daca oamenii de stiinta nu au specificat numele vre unui brand popular de bauturi racoritoare, chimicalele au fost descoperite in produse de la 16 branduri cunoscute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.