2 Martie 2010 in Social
Rata locurilor de munca neocupate a scazut in perioada octombrie-decembrie cu 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, pana la 0,5%. Sectorul sanatatii si al asistentei sociale au in continuare cea mai mare cerere de forta de munca, a anuntat astazi Institutul National de Statistica (INS).
Fata de acelasi interval din 2008, rata locurilor de munca vacante a scazut in ultimul trimestru din 2009 cu 1,03 puncte procentuale, potrivit datelor Statisticii, arata NewsIn.

"Ca efect al crizei economice, rata locurilor de munca vacante din Romania a continuat tendinta de scadere inceputa in ultimul trimestru al anului 2008", mai arata INS. Astfel, perioada octombrie-decembrie a marcat cea de-a cincea scadere trimestriala a ratei locurilor de munca vacante.

Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in continuare in activitatile de sanatate si asistenta sociala, dar cu o rata a locurilor de munca neocupate in scadere de la 3,36% in trimestrul al treilea la 1,48% in ultimul trimestru al anului trecut, urmata de administratia publica (1,09%) si intermedieri financiare si asigurari (0,95%). Angajatorii au cautat cel mai mult specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice, pe acest segment fiind disponibile 0,69% din slujbele totale. In ultimul trimestru din 2009, firmele au mai cautat lucratori operativi in servicii, comert si asimilati, pentru care 0,59% din posturi nu erau ocupate.

In schimb, sectorul extractiv (0,05%), sectorul hotelurilor si restaurantelor (0,06%), si tranzactiile imobiliare (0,11%) aveau cele mai putine slujbe libere.

Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca a fost inregistrata pentru membrii corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice (0,32%), precum si cea a mestesugarilor si lucratorilor calificati in meserii de tip artitzanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor (0,36%).Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sectoarele cu cea mai mare cerere de forta de munca.

tehoredactare, licente, referate (1 comentariu, 164 vizualizari)
cel mai ieftin pret !
- tehnoredactare computerizata
- lucrari licenta dizertatie
- referate
- recenzie carte
http://proiectlicenta.wordpress.com

pe ce baza au facut ei statistica asta ? (1 comentariu, 135 vizualizari)