Un oradean care a trait trei ani cu lama unui bisturiu uitata in corp in urma unei operatii la coloana a decis sa dea in judecata statul roman la Tribunalul de la Haga si cere despagubiri de 1 milion de euro, informeaza Realitatea TV.
Oradeanul Ionel Nistor, in varsta 54 de ani, a fost operat in anul 2004 pentru o infectie la coloana la o clinica din Cluj, insa dupa operatie a resimtit dureri in zona operata, iar abia dupa trei ani a descoperit cauza, lama unui bisturiu uitata de catre medici. Astfel, a fost nevoit sa aiba o a doua interventie, la Bucuresti, pentru a i se inlatura lama de bisturiu din corp, arata NewsIn.

Prin urmare, oradeanul a depus plangeri impotriva medicului care l-a operat in 2004, Florian Stefan, la Colegiul Medicilor Cluj si la Parchet, cerand despagubiri de 400.000 de euro, insa in instanta dosarul este inca pe rol. Colegiul Medicilor l-a absolvit pe chirurg de orice culpa. Acesta s-a disculpat explicand ca "fragmentul a fost descoperit la distanta de orice structura vitala sau nervoasa si local nu prezenta aspect inflamator".

Din cauza accidentului, oradeanul este nevoit sa poarte un corset de plastic pentru a-i ajuta coloana, nu este apt de munca si traieste dintr-o pensie de handicap. "In tara mea am fost tratat ca un animal, ultima solutie este sa-mi caut drepatea la Curtea Internationala de Justitie de la Haga", a declarat Ionel Nistor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.