Avertizarea este valabila astazi, intre orele 3.00 si 18:00. Vezi aici judetele vizate de atentionarea de cod galben.

[Update] Potrivit prognozei meteo pe care o furnizeaza Realitatea TV, de maine, cerul se mai curata de nori, iar ploile anuntate vor fi slabe si izolate. Dimineata, in estul tarii, iar spre seara, in vest. Placut termic in toata tara, cu maxime care vor urca nesperat de mult pentru o zi de februarie. De la 8 grade in Botosani, Constanta si Giurgiu la amiaza, 9 la la Cluj si Brasov pana spre 12 la Craiova si Timisoara.

In capitala, duminica aceasta ne va aduce 12, daca nu chiar 13 grade la orele pranzului, un cer nu prea incarcat de nori si un vant cel mult moderat.

Luni vremea este inca si mai calda. Maximele pornesc de la 8 grade la Miercurea Ciuca, 11 in Botosani, Tulcea si Giurgiu si urca pana spre 14 la Alexandria, Craiova si Oradea si chiar 16 la Timisoara. Cerul insa e temporar noros si ploua, ce-i drept, doar pe arii restranse, mai mult prin vest, in timp ce vantul are intensificari trecatoare. In Bucuresti, ziua de luni este placuta, cu 13-14 grade la pranz, cativa nori trecatori si vant moderat.

Meteorologii au emis ieri cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, valabil sambata, intre orele 3.00 si 18.00, in 11 judete din Banat, Crisana, Oltenia si nord-vestul Munteniei.

Judetele care vor intra sub incidenta codului galben sunt Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges si Dambovita, potrivit INMH.

In intervalul mentionat, cantitatile de precipitatii vor depasi local 20 de litri pe metru patrat, iar izolat peste 30 de litri. In zonele montane, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari temporare indeosebi la munte si in partea de sud-vest a teritoriului.

  • Hidrologii au emis cod galben de crestere a nivelurilor pe raurile din vestul si sud-vestul tarii

Hidrologii au emis atentionare de cod galben de crestere a nivelurilor si debitelor cu depasirea cotelor de atentie pe raurile Tur, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Crisul Alb, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cena, Desnatui si Motru, valabila de sambata, ora 6.00, pana duminica, ora 16.00.

Potrivit hidrologilor, avand in vedere situatia hidrologica actuala si prognoza meteorologica, se pot produce cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor), Crisul Negru (judetul Bihor), Crisul Alb (judetele Hunedoara si Arad), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Timis si Caras Severin), Cerna (judetele Caras Severin si Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Motru si afluentii sai (judetele Gorj si Mehedinti).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.