In fitness exista o serie de exercitii care daca nu sunt efectuate corect, nu numai ca nu dau rezultate, dar iti pot afecta sanatatea

Tractiunile la scripete, pentru spate, sunt recomandate doar celor care au o mare mobilitate a umerilor. In caz contrar, pot avea loc dislocari ale umerilor. Persoanele care doresc totusi sa isi lucreze muschii spatelui pot trage de bara in fata, nu la ceafa.

Din aceeasi categorie de risc, a accidentarilor pe care le poti suferi la umeri, face parte si exercitiul impins cu haltera, de la ceafa, fiind recomandat exercitiul impins cu haltera de la piept, la fel de eficient si fara riscuri.

Ramat vertical cu bara pe langa corp este un alt exercitiu nerecomandat, din cauza riscului de compresare a nervilor la nivelul umerilor. In locul acestui exercitiu puteti opta pentru fluturari laterale cu gantere.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.