Afectiunea este des intalnita in randul copiilor, insa apara si la varsta adulta, in special in cazul persoanelor care tin dieta sau se hranesc necorespunzator.
  • Cauzele anemie. In general, anemia reprezinta o scadere a functiei globulelor rosii de a transporta oxigelul de la plamani la tesuturi. Alte cauze sunt deficitul de fier, hemoglobina sau de globule rosii, care se datoreaza altor afectiuni: infectii, sangerari zilnice ale gingiilor, epistaxis – sangerare nazala – frecvent etc. Uneori, chiar si fumatul pasiv provoaca manifestari anemice.
  • Afinele. Afinele au numeroase beneficii asupra sanatatii, printre care: - Grabesc vindecarea ranilor, prezinta efecte antihemoragice, intaresc imunitatea, ajutand organismul la prevenirea infectiilor, racelilor, dezechilibrelor gastrice etc. Pentru ca au efect bactericid, sunt folosite in cazul bolilor diareice (enterocolita, dizenterie, febra tifoida etc.), distrugand din flora intestinala patologica. De asemenea, se folosesc si in infectiile urinare (cistite).
  • Anghinare. Prezinta numeroase efecete curative, printre care: - Scade colesterolul, fiind utila persoanelor cu colesterolemie crescut. faciliteaza digestia prin reglarea secretiei biliare si favorizarea eliminarii sucurilor biliare in duoden. Aceste sucuri sunt esentiale pentru digestia lipidelor. Este un bun diuretic mentinand fluxul renal si asigurand eliminarea toxinelor din organism, este indicata in astenia psihica, fiind si un tonic nervos. Anghinarea se foloseste cu succes si terapia naturista, pentru combaterea anemiei la copii, deoarece contine fier, acid folic, calciu, stimuland producerea de hematii (globule rosii sau eritrocite).
  • Spanacul. Ajuta atat in combaterea anemiei, cat si a altor boli. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea oaselor. De asemenea, spanacul prezinta proprietati remarcabile de astimulare a producerii de globule rosii. Astfel, consumul de spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv si la combaterea anemiilor si a epuizarilor nervoase.
  • Sfecla rosie. Sfecla rosie contine numeroase vitamine si minerale, fibre, dar si proteine, fiind o leguma foarte sanatoasa, ce poate fi consumata in salate. Sfecla rosie previne anemia, dar are si alte efecte benefice asupra organismului: Stimuleaza regenerarea hepatica, creste functiile cognitive, memorarea, atentia, scade colesterolul si creste activitatea sistemului imunitar.

Healthy ne prezinta mai multe informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.