Articolul Ucigasii de ursi sunt violatorii limbii romane, publicat de catre Jurnalul National, ar trebui sa arunce in aer Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice si sa il scandalizeze pe ministrul Mediului, al Cercetarii si Academia Romana.
Presedintele Partidului Verde din Romania, Remus Cernea, semnaleaza pe pagina sa de Facebook, un articol care arata in ce maniera autoritatile de la Bucuresti dar si cele de la Bruxelles, au permis vanarea ursilor bruni, pe teritoriul Romaniei.

In anul 2004, UE interzisese intrarea pe teritoriul statelor membre a trofeelor de urs brun provenite din Romania. Motivul: printr-un studiu, Scientific Review Group conchisese ca aici specia nu dispune de protectie si de un "plan de management".

Nicolae R Daramus, autorul articolului, semnaleaza faptul ca, in baza unui document “stiintific” scris probabil de catre un agramat-“elev prost, beat crita, abia gangavitor al limbii romane”, Bruxellesul a dat ulterior unda verde vanatorii de ursi bruni pe teritoriul Romaniei, inca din anul 2005.

Jurnalistul exemplifica cazul prin cateva citate extrase din documentul: "Managementul si planul de actiune a ursului brun", care contine inca din titlu un dezacord. Iata cum a fost redactat un text depus la Comisia Europeana:

"Planul de actiune pentru monitorizarea si raportarea ursului brun catre autoritatile competente se va baza pe acest plan."(...) "Romania acum experimenteaza mari schimbari in domenii variate."(...) "Cu toate caracteristicile biologice surprinzatoare, locul lor important in mintea umana si remarcabilul interes international pentru conservarea lor, managementul canivorelor mari, asemeni ursilor este foarte competitiv."(...) "Aceste actiuni trebuie sa mentina numarul populatiei de ursi."(...) "Prevenirea interferarilor problematice ale ursilor si monitorizarea stiintifica a tuturor schimbarilor in populatie trebuie sa fie regulate".

Potrivit Jurnalul National, paternitatea acestui document rusinos o revendica conf.dr. ing. Ovidiu Ionescu, sef la ICAS si prodecan al Facultatii de Silvicultura din Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.