O simulare de cutremur de 7,1 grade pe scara Richter la unul dintre liceele din Capitala demonstreaza ca efectele ar fi mai grave decat cele produse de cutremurul din '77.

„Au trecut atatea seisme peste cladirile astea, foarte putine dintre ele au fost consolidate in urma lor. La 7,1 grade, cat s-a simulat ieri, efectele ar fi mai grave. Nu neaparat ca ar fi pierderi omenesti mai mari, ci doar ruine mai multe. Avem noroc ca la noi scolile se construiesc cu un nivel, doua“, a explicat pentru Adevarul arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

In timpul simularii, pompierii au salvat elevii de la etaje cu ajutorul tirolianei, dar si al scarilor de salvare. Printre victime nu s-au aflat profesori, ci doar elevi, si nu a existat niciun deces. „Din cele peste 600 de persoane, au fost doar 17 raniti. Dintre acestia, multi au avut fracturi, iar patru au suferit intoxicatii cu fum“, a estimat la sfarsitul simularii colonelul Marian Balan.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.