Montarile cu titlurile "Aniversarea" (Teatrul Nottara), "Breaking the Waves" (Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu) si "Rosencrantz si Guildenstern sunt morti" (Teatrul Maghiar Csiky Gergely din Timisoara) concureaza pentru titlul de Cel mai bun spectacol la Premiile UNITER 2010.
La categoria Cea mai buna regie sunt nominalizati Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului "Pyramus & Thisbe 4 you" la Teatrul Odeon, Victor Ioan Frunza, pentru spectacolul "Rosencrantz si Guildenstern sunt morti" la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, si Vlad Massaci, pentu regia spectacolului "Aniversarea" la Teatrul „Nottara”.

Ionut Caras (L. Gurevici in spectacolul "Noaptea Walpurgiei" la Teatrul National Lucian Blaga din Cluj), Mihai Constantin (rolul Clov in spectacolul "Sfarsit de partida"la Teatrul Metropolis) si George Mihaita (pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov din spectacolul "Casa Zoicai" la Teatrul de Comedie) sunt nominalizati la categoria Cel mai bun actor.

Pentru titlul de Cea mai buna actrita concureaza, anul acesta, Virginia Mirea (spectacolul "Casa Zoikai" de la Teatrul de Comedie), Ofelia Popii (spectacolul "Breaking the Waves sau Viata binecuvantata a lui Bess" la Teatrul National „Radu Stanca”, Sibiu) si Sanda Toma (spectacolul "Toti fiii mei" de la Teatrul National Bucuresti).

"Aniversarea" si "Rosencrantz si Guildenstern sunt morti" sunt nominalizate si la categoria Cea mai buna scenografie.

Anul acesta, la categoria Debut a Premiilor UNITER sunt nominalizati Cristina Florea (rolul Tyler din spectacolul "Niste fete" la Teatrul „George Ciprian”, Buzau), David Schwartz, pentru regia spectacolul "Romania, te pup!" la Teatrul National „Vasile
Alecsandri” din Iasi. si Crina Semciuc, pentru rolul Lena din spectacolul "Leonce si Lena" al Teatrului de Comedie din Bucuresti.

Premiile UNITER, ajunse la cea de-a XVIII-a editie, vor fi decernate pe 19 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.