Aproximativ 400 de romi vor protesta astazi, incepand cu ora 12.00, in fata Muzeului Grigore Antipa din Capitala, pentru a cere demiterea ministrului de Externe Theodor Baconschi.

Protestul, organizat de Alianta Civica a Romilor din Romania si de alte organizatii neguvernamentale din domeniul protectiei drepturilor minoritatilor, va reuni aproximativ 400-500 de persoane, potrivit reprezentantului Aliantei, Iulian Stoian, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Iulian Stoian, Alianta Civica a Romilor din Romania a obtinut o autorizatie de la Primaria Capitalei pentru organizarea acestui protest. Contactati de NewsIn, reprezentantii Primariei Capitalei au spus ca nu stiu nimic de un miting de acest tip.

In urma cu o saptamana, ministrul Theodor Baconschi a fost acuzat de rasism de mai multe organizatii neguvernamentale din Coalitia Antidiscriminare. Acestea au apreciat ca fiind rasiste unele afirmatii pe care Baconschi le-a facut la intalnirea cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche.

Ministrul Baconschi a afirmat, vorbind despre comunitatea romana din Franta: "Avem niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sanul unora dintre comunitatile romanesti, in special in randul comunitatilor cetatenilor romani de etnie roma".

Potrivit organizatiilor societatii civile, afirmatiile lui Baconschi, prin care asociaza infractionalitatea cu etnia, aduc atingere demnitatii membrilor etniei rome, cetateni romani si europeni, si incalca legislatia romaneasca si europeana in domeniul nediscriminari.

Alianta Civica a Romilor din Romania a declinat invitatia adresata de Ministerul Afacerilor Externe pentru a participa, joi, la o intalnire cu usile inchise, fara prezenta presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.