Actul privind constatarea starii de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu emis de ANI in data de 3 februarie a ramas devinitiv si irevocabil, prin urmare Agentia de Integritate anunta ca va cere Parlamentului revocarea lui Dinescu din functia de membru al Colegiului CNSAS.
Potrivit unui comunicat remis de ANI, Curtea de Apel Bucuresti a aratat ca Mircea Dinescu nu a contestat in instanta competenta, in termenul legal de 15 zile, actul prin care ANI a constatat starea sa de incompatibilitate.

"Sa ma dea afara de la CNSAS, sa fie asta marea izbanda!", declara de altfel, la inceputul lui februarie, pentru MEDIAFAX, Mircea Dinescu.

"Actul de constatare ramas definitiv se va transmite celor doua Camere ale Parlamentului pentru indeplinirea si aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din functia de demnitate publica a domnului Mircea Dinescu"
, arata ANI.

Potrivit Legii ANI, actul ramas definitiv, prin care se constata starea de incompatibilitate, se comunica in termen de zece zile organelor care aplica sanctiuni disciplinare sau care dispun revocarea, destituirea ori eliberarea din functie.

Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate din luna martie 2006 pentru ca detine simultan functia de membru in cadrul Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat, si pe cea de administrator la doua societati comerciale, prin urmare risca suspendarea din functia de la CNSAS, potrivit unui comunicat remis de Agentia Nationala de Integritate in data de 3 februarie.

Institutia s-a sesizat din oficiu in urma unor articole de presa care semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, in calitate de membru al Colegiului CNSAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.