Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundatii, pana miercuri, la ora 16.00, pentru rauri din judetele Calarasi, Teleorman si Giurgiu, Totodata, meteorologii au instituit cod galben de cresteri ale nivelului pentru Dunare, incepand de joi.

Astfel, potrivit INHGA, codul portocaliu se mentine pentru urmatoarele rauri: Cainelui - Vartoapele (afluent al raului Vedea) din judetul Teleorman, Neajlov (pe sectorul Vadu Lat-Calugareni), Sabar (sector Poienari-Vidra) si Glavacioc din judetul Giurgiu si pe Arges, la Budesti, judetul Calarasi.

Codul galben se mentine de asemenea pana miercuri, la ora 16.00, pe cursurile inferioare ale raurilor Crasna (judetul Satu Mare), Crisul Alb (Arad), Timis. Barzava, Bega Veche (Timis), Desnatui (Dolj), Teleorman (Teleorman) si Dambovita-Dragomiresti (Giurgiu).

Avand in vedere situatia hidrologica actuala, prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii amonte de intrarea in tara (Bazias) si exploatarea Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier, se prognozeaza si producerea de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe Dunare (sectorul aval de Portile de Fier), dupa cum urmeaza: incepand de joi, local la Isaccea (judetul Tulcea), de vineri, pe sectoarele Bechet-Zimnicea (judetele Olt si Teleorman), Isaccea-Tulcea (judetul Tulcea) si la Cernavoda (judetul Constanta), iar de la 1 martie la Calafat (judetul Dolj).

Afla cum va fi
vremea in orasul tau!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.