Pelicula regizata de Florin Serban si dublu premiata la Festivalul de la Berlin a avut cel mai mic buget dintre peliculele premiate.

Cu un buget total de circa 900.000 euro dintre care 87% au fost investitii romanesti, filmul lui Florin Serban a facut senzatie la gala de premiere din 20 februarie de la Berlinala. Juriul a acordat filmului romanesc Ursul de Argint si premiul “Alfred Bauer”, pentru noi perspective in Arta.

Potrivit producatorului Daniel Mitulescu, filmul lui Florin Serban a avut cel mai mic buget dintre peliculele premiate la Berlin. “Un buget sub 1 milion de euro este un buget foarte mic pentru un film in Europa”, a spus el, pentru Wall-Street.ro.

La randul sau, intr-un interviu pentru agentia NewsIn, regizorul filmului, Florin Serban spune ca tocmai din cauza bugetului mic pe care l-a avut filmul, nu se asteapta ca pelicula sa fie in aceeasi masura apreciata de catre Academia americana de film.

“Oscarul este un premiul despre care, atunci cand vorbesti, te duci cu gandul la filmul american. Are si premiul pentru Cel mai bun film strain, dar peliculele premiate trebuie sa aiba acelasi mod de a povesti cu cele americane si nu au un buget mic. Daca ar da premiul unei pelicule cu buget mic, si-ar taia creanga de sub picioare. Nu cred ca exista in istoria Oscarului vreun film cu buget mic care sa primeasca un premiu”. Aceasta ar fi explicatia pentru care, in ciuda succesului imens, “ultimul val” din cinematografia romaneasca a pare sa aiba “interzis la Oscar”.

Echipa castigatoare la Berlin lucreaza acum la atragerea de fonduri pentru promovarea filmului “Eu cand vreau sa fluier, fluier” in cinematografe. Producatorul Daniel Mitulescu spera ca filmul sa atraga 50.000 de romani in cinematografe, care, la un pret mediu de 15 lei pe bilet, ar genera incasari de 750.000 lei. Pelicula a fost deja cumparata, in cadrul Festivalului de la Berlin, si de distribuitori din circa 15 tari, printre care Suedia, Spania, Belgia, Olanda, Luxemburg si Israel.

“Am facut acest film pentru publicul tanar care merge la cinema. O sa rasune cand va intra in cinematografe”, spune increzator, Florin Serban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.