Crema liceelor din UK si-au prezentat oferta educationala pentru urmatorul an scolar si in Romania, in cadrul primei editii "Leading Schools Open Day".

Parintii care doresc sa-si educe copiii intr-un sistem de invatamant international cu sute de ani traditie nu trebuie sa mai bata drumurile Europei in cautarea celei mai bune scoli. Doritori s-au s-au programat pe 20 februarie pentru o discutie "unu la unu" cu specialisti de renume mondial in educatie, pentru a afla care este profilul scolii potrivit personalitatii si aptitudinilor copiilor.

  • Diploma de Bacalaureatul Internationa. Poate fi obtinuta doar in anumite licee care sunt acreditate in acest sens, reprezentand o rampa de lansare spre un viitor stralucit, deoarece dupa sustinerea cu succes a acestui examen, elevii pot aplica la una dintre universitatile de prestigiu din lume. Examenul se sustine la sase discipline de invatamant: doua limbi straine, o materie din aria umanista: economie, geografie istorie sau psihologie, una din stiintele exacte: fizica, chimie sau biologie, si matematica obligatoriu. De asemenea elevii mai au o proba din aria curiculara a artelor sau o alta materie la alegere la care au dovedit abilitati speciale. Dintre liceele participante in cadrul Leading Schools Open Day fac parte: Rossall School, Headmaster Dr.Stephen Winkley ( IB & A-Level), Dover College, Headmaster Stephen Jones (A-Level), Cats Cambridge, Dr. Kevin Savage (University Prep. & A-Level), Kent College Pembury, Debbie Sainsbury A-Level Girls School), Windemere St. Anne’s School.

  • Colegii pentru fete. Colegiul Kent College, unde invata doar fete are o traditie de peste 150 de ani vechime, fiind un bun mediu de formare pentru tinerele doamne. Profesorii de aici considera studiind separat de baieti, fetele pot alege cu mai multa incredere activitati care nu sunt in mod traditional asociate cu feminitatea. Astfel, printre arte, drama si cursurile de moda, pot forma echipe performante de fotbal sau rugby.

  • Ce este Leading School Open Day. Leading Schools Open Day este organizat de Leading School EIB, o companie germana de consultanta in educatie, cu peste 30 de ani experienta, acum prezenta si in Romania. Compania este specializata in alegerea si recomandarea institutiilor de invatamant ce cultiva sistemul tip boarding school- campus privat. Leading Schools colaboreaza cu peste 300 de scoli din intreaga lume.

Oportunitatea unui astfel de business a aparut si in Romania pentru ca “Oamenii prefera sa investeasca acum in educatie, decat in bursa. In acest domeniu cel putin, vad ca la sfarsit primesc ceva inapoi.” , sustine fondatorul companiei, Wolgang Tumulka

Costurile de evaluare si indrumare sunt suportate de liceul la care doritorii se vor inscrie, astfel ca parintii nu platesc nici un ban catre Leading Schools. Costurile efective de scolarizare sunt intre 20.000 si 25.000 EURO pe an. Pe langa aceste costuri, parintele plateste o taxa de 250 euro, taxa administrativa de suport pentru pregatirea documentelor necesare pentru inscrierea la liceele alese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.