Mai multi politisti se vor afla, in perioada distribuirii pensiilor, pe traseele de deplasare a factorilor postali, iar acestia din urma vor fi dotati cu spray-uri lacrimogene si aparate GPS, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Politia si Posta Romana au semnat astazi un nou protocol pentru cresterea sigurantei valorilor pe care subunitatile postale le pastreaza, depoziteaza, manipuleaza si transporta, precum si pentru protectia lucratorilor postali si a clientilor serviciilor postale, potrivit unui comunicat IGPR.

Mai mult, Compania Nationala Posta Romana va intreprinde demersuri pentru crearea posibilitatii achitarii pensiilor in sedii ale autoritatilor locale, precum si in vederea insotirii factorilor postali de catre politisti comunitari ori alte persoane desemnate de autoritatile locale. Mai mult, in vederea diminuarii riscurilor la care pot fi expusi factorii postali, se va organiza deplasarea acestora in sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport.

Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra in vigoare peste cateva zile. La nivel teritorial, sucursalele si oficiile judetene de posta din cadrul CN Posta Romana vor incheia protocoale de colaborare cu inspectoratele de politie judetene, care pot cuprinde si aspecte specifice, existente la nivel local.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.