Peste 200 de magazine second hand au fost amendate la sfarsitul lunii ianuarie de catre Protectia Consumatorilor. Printre altele, operatorii au constantat comercializarea textilelor uzate, care nu au fost dezinfectate in prealabil.

Nu mai putin de 222 de magazine second hand au fost amendate, la sfarsitul lui ianuarie, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in urma unor controale privind respectarea prevederilor legale de comercializare a articolelor de imbracaminte purtate sau uzate, anunta ANPC.

Comisarii ANPC au verificat 527 de operatori economici, constatand abateri la 427 dintre acestia. Comisarii au aplicat 205 avertismente si au oprit temporar de la comercializare produse in valoare de peste 400.000 de lei.

Printre deficientele constatate se numara comercializarea de textile uzate care nu fusesera curatate si dezinfectate si nerespectarea obligativitatii de sortare lunara in functie de gradul de uzura.

ANPC sfatuieste consumatorii care achizitioneaza haine second hand sa nu cumpere haine de pe strada sau de la tarabe, sa examineze cu minutiozitate produsele si sa se asigure ca articolele de imbracaminte sunt insotite de documentul care certifica faptul ca au fost curatate si dezinfectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.