Cele mai multe echipamente medicale de la spitalele din judet nu au mai fost inlocuite de peste 20 de ani, iar medicii se plang de conditiile improprii in care isi desfasoara activitatea de ani de zile

La Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" din Focsani medicii lucreaza inca pe aparatura foarte veche, in timp ce in spitalele din Adjud si Marasesti, de zeci de ani ajunge doar aparatura medicala uzata.

  • Iradiati de vechituri
Din cauza aparaturii radiologice foarte vechi din unele spitale, atat medicii, cat si pacientii, sunt expusi pericolului de a fi iradiati. "Doar ministerul ar putea sa dea miliarde de lei pe aparate. Noi trebuie sa le inlocuim anumite piese pentru ca aparatura sa fie in limita normala a radiatiilor", a declarta pentru Adevarul Claudiu Zara, directorul spitalului Adjud.

La randul sau, directorul Spitalului de Urgenta din Focsani recunoaste ca unitatea pe care o conduce este in colaps financiar, situatia fiind cea mai grava din ultimii 20 de ani.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.