Zeci de fani i-au asteptat ore intregi noaptea trecuta, pe aeroportul Henri Coanda din Capitala, pe regizorul Florin Serban si actorii Ada Condeescu si George Pistereanu, protagonisti ai filmului "Eu, cand vreau sa fluier, fluier", premiat cu Ursul de argint la Festivalul de la Berlin.
Fanii au confectionat ursuleti argintii si au tiparit chiar un banner in care ii felicita pe actori si pe regizor, potrivit Realitatea TV, citata de NewsIn.

Pelicula romaneasca "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost distinsa sambata seara cu doua premii, "Alfred Bauer" si Ursul de Argint din partea juriului festivalului de la Berlin.

"Werner Herzog (presedintele juriului festivalului - n.r.) a tinut sa precizeze ca de-aia ne-a dat doua premii, pentru ca a vrut sa ne dea un premiu cu semn de exclamare", a declarat Florin Serban, la intoarcerea in Romania.

"Pe mine cel mai mult m-a multumit ca veneau regizori importanti, oameni importanti care spuneau 'mi-a placut mult filmul tau' si mai ales ca au venit cateva persoane care spuneau ca au plans dupa film", a marturisit, la randul sau, actorul George Pistereanu.

Filmul care a castigat Ursul de argint la Berlinala consolideaza elanul tinerei generatii de cineasti romani din ultimii trei ani, dupa succesul international de care s-au bucurat filmele regizorilor Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Catalin Mitulescu sau regretatul Cristian Nemescu.

Presa internationala a avut comentarii elogioase la adresa lui Florin Serban, dar si in ceea ce priveste cinematografia romaneasca. Numeroase publicatii straine au vorbit de un adevarat ,"nou val" al cinematografiei romanesti care a inregistrat mari succese la festivalurile europene de film din ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.