Ministerul Afacerilor Externe lanseaza maine "Ghidul cetateanului roman care doreste sa lucreze in spatiul Uniunii Europene", o lucrare ce grupeaza sfaturi utile si reglementari nationale cu privire la accesul pe piata muncii in cele 26 de state comunitare.

Cartea contine informatii referitoare la aspecte generale privind dreptul de munca in statul respectiv, chestiuni legate de liberalizarea pietei de munca, restrictii ale pietei de munca, informatii referitoare la obtinerea autorizatiei de munca, date de contact ale responsabililor pe probleme de munca din cadrul ambasadelor Romaniei in statele UE, ale autoritatilor locale cu competente in domeniul muncii si securitatii sociale din tara respectiva, precum si cele mai importante reglementari in domeniu.

Ghidul, care apare la editura Niculescu, este elaborat cu sprijinul misiunilor diplomatice ale Romaniei in statele respective, avand in vedere si cazurile consulare cu care acestea s-au confruntat, potrivit NewsIn.

Lansarea are loc marti, la ora 16.00, la libraria Mihail Sadoveanu (B-dul G-ral Magheru, Nr. 6-8, langa cinematograful Scala). La eveniment va participa in calitate de invitat special ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi.

MAE recomanda ca inainte de orice calatorie in strainatate, cetatenii romani sa se informeze, sa verifice atat sfaturile, conditiile si alertele de calatorie disponibile pe site-ul mae.ro, precum si alte informatii oficiale furnizate de institutii ale statului roman si de autoritatile tarii in care doresc sa se deplaseze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.