Autoritatile locale din statiunea Calimanesti-Caciulata de pe Valea Oltului vor sa investeasca in construirea unei telecabine si a unei partii de schi pe Varful Cozia, investitie ce s-ar putea ridica la 14 milioane euro.

"Telecabina va face legatura intre Sfanta Manastire Turnu si Varful Cozia, cu un punct de intoarcere la Sfanta Manastire Stanisoara aflata pe muntele Cozia. Partia de schi se propune pe versantul nordic al Muntelui Cozia", a precizat primarul statiunii balneoclimaterice, Ilie Amuzan. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect s-a incheiat recent, iar primaria vrea sa acceseze fonduri europene pentru a sustine aceste investitii.

Primaria Calimanesti are in plan si optimizarea retelei de apa si canalizare in orasul Calimanesti, lucrari ce ar necesita investitii de 7 milioane euro. "Proiectul cuprinde realizarea unui sistem de canalizare si epurare a apelor menajere, care sa asigure evacuarea apelor menajere din toata localitatea si realizarea unei statii de epurare a apelor menajere din tot orasul", a mai spus Amuzan, potrivit NewsIn.

De asemenea, la jumatatea acestui an, ar urma sa fie finalizat Centrul de Conventii si Expozitii Nord Oltenia, pentru realizarea caruia s-au alocat circa 10 milioane euro, din fonduri proprii, de la bugetul de stat si fonduri Phare. "Acest proiect cuprinde cinci pavilioane pentru expozitii, simpozioane, congrese", a adaugat primarul din Calimanesti.

Orasul Calimanesti cuprinde si statiunile Calimanesti, Cozia si Caciulata. Statiunea Calimanesti-Caciulata este situata in judetul Valcea, la poalele Carpatilor Meridionali, pe Valea Oltului. Calimanesti are aproximativ 9.000 de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.