Heroina a fost descoperita de autoritati sambata dimineata, intr-un tir condus de un cetatean bulgar.

Vehiculul a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, din judetul Arad, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Pachetele cu heroina erau ascunse in buteliile care actioneaza sistemul de franare al autovehiculului, fiind descoperite de ofiterii Antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, care au fost insotiti de un caine antrenat in depistarea drogurilor.

"In urma unor actiuni comune pe granita de vest ale politistilor antidrog, lucratorilor vamali si politistilor de frontiera, pentru combaterea traficului international de droguri, in Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, a fost depistata, intr-un TIR condus de un cetatean bulgar, heroina. Pana in prezent, au fost descoperite aproximativ 100 de kilograme de heroina, activitatile de control al autovehiculului continuand"
, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Romane. Potrivit Politiei, autotrenul venea din Bulgaria si avea ca destinatie finala localitatea Anvers din Belgia.

"Acoperirea folosita a fost un «transport umanitar» catre Haiti. Cetateanul bulgar urmeaza sa fie prezentat in cursul acestei zile procurorului D.I.I.C.O.T.", se precizeaza in comunicat. Soferul este cercetat pentru trafic international de droguri si risca o pedeapsa de pana la 25 de ani inchisoare.

Cazul a intrat in atentia procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.