Romania ocupa locuri de frunte in lume, insa la capitol realitati triste ale vietii sociale, economice si politice, subliniaza Inpolitics.ro.
Nu e deloc motiv de mandrie faptul ca tara noastra este campioana la sifilis si accidente rutiere in Europa. De asemenea, tara noasta detine dramaticul record de a fi fruntasa in Europa la Hepatita C, cancer de san, de col uterin si pulmonar, potrivit datelor OMS.

Prevalenta Hepatitei C este de cel putin 5% in randul populatiei. Tot pe primul loc suntem la mortalitate infantila, potrivit datelor organizatiei „Salvati Copiii”, cu o rata de 22,9% fata de 5,72% cat este media celorlalte tari din Europa. Mai suntem pe primul loc si la abandon, rata abandonului se ridica la 10.000 de copii, anual.

Tot pe primul loc suntem la numarul de infestati cu HIV/SIDA, aflati sub tratament, pentru care se cheltuie, aproximativ, 4 milioane de dolari, lunar. Premiantii mai suntem si la numarul de accidente rutiere, in tara Mioritei producandu-se de 3 ori mai multe accidente de masina, decat media UE.

Romania, lidera in exportul de prostitutie

De asemenea in ultimele doua decenii, Romania a fost liderul incontestabil al țarilor europene cu cei mai mulți bolnavi de TBC. Aproape o treime din numarul total de cazuri inregistrate in Europa se gasesc in Romania. De asemenea, spitalele romanești se afla pe primul loc in U.E. la riscul infectarii cu germeni mutanti, care nu raspund la tratamente obisnuite. Victime ale acestor infectari au fost, spre exemplu, reputatul critic muzical Iosif Sava si actorul Toni Tecuceanu, aminteste Inpolitics.ro.

Aceeasi sursa sublinaza faptul ca tara noastra este de asemenea lidera incontestabila a traficului de carne vie. Datele au fost evidențiate de mai multe organizații din domeniul reducerii riscului imbolnavirilor cu HIV/SIDA și se refera la tara de origine a prostituatelor, cele mai multe imigrante provenind de pe meleagurile noastre infloritoare.

Infractorii romani au speriat Vestul

In ceea ce priveste capitalul uman cu care ne “laudam”, banditii nostri au speriat Europa, subliniaza Inpolitics.ro si arata ca dupa Jamaica, Nigeria, Irlanda, Vietnam, Polonia, China, Somalia, Pakistan și India, Romania este pe locul 10 in lume la numarul de infractori incarcerati in inchisorile din Marea Britanie.

De asemenea, conform unor estimari facute de Transparency International, Romania era perceputa, la sfarsitul anului trecut, drept cea mai corupta tara din Europa. Si din pacate, nici in ceea ce priveste “calitatea vietii” in Romania, nu stam prea bine.

Intr-un top realizat recent de revista irlandeza International Living privind calitatea vietii, Romania ocupa locul 53, alaturi de Republica Moldova, Republica Dominicana si Insulele Cayman. Sunt luate in calcul date privind preturile, infrastructura, sistemul de sanatate, cultura, petrecerea timpului liber si performantele economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.