Un tanar a cazut astazi intr-un container subteran de gunoi montat pe o strada din municipiul Slatina. A fost necesara interventia unui echipaj de descarcerare pentru ca barbatul sa fie salvat, transmite corespondentul NewsIn.
Dumitru M., in varsta de 28 de ani, din localitatea Scornicesti, a cazut in containerul de gunoi in momentul cand incerca sa-si recupereze cheile de la casa, care i-au cazut in momentul cand a aruncat gunoiul.

Detasamentului Slatina a fost informat despre incident de catre un trecator care a asistat la scena si a sunat apoi la numarul de urgenta 112. Pentru a-l scoate pe barbat, echipa de pompieri a avut nevoie de utilaje de descarcerare, taind o parte din containerul de gunoi.

"Barbatul a avut noroc ca a fost vazut de un trecator atunci cand a cazut, pentru ca exista riscul sa stea in ghena un timp indelungat, existand chiar riscul survenirii decesului ca urmare a gazelor emanate de gunoiul menajer”
, a declarat sergentul major Alin Basasceanu, purtatorul de cuvant al ISU, precizand ca masinile de la salubritate trec, in medie, la doua zile pentru a goli aceste containere subterane.

Reprezentantul ISU a mai spus ca, dupa ce a fost scos din containerul subteran, tanarul a fost preluat de un echipaj SMURD.

"Barbatul a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD. El a refuzat transportul la spital. Din cate au sustinut membrii echipajului SMURD, el nu a suferit afectiuni grave, dar se afla in stare de soc”
, a declarat Basasceanu.

Cele 58 de containere subterane montate in Slatina la mijlocul anului trecut par la suprafata simple cosuri de deseuri, insa au in subteran o capacitate de aproape cinci metri cubi. Ele pot fi deschise doar din afara, pentru a permite aruncarea gunoiului menajer. Pretul unei astfel de ghene este de 9.700 de euro fara TVA, banii provenind din fonduri europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.