Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat vineri ca alocatiile pentru copii vor fi acordate numai in functie de castigurile parintilor si ca sistemul de acordare a acestora va fi reanalizat, astfel incat statul sa dea alocatii doar sub un anumit plafon al venitului familial.
[UPDATE] Asociatiile de parinti considera ca limitarea dreptului la alocatie al copiilor reprezinta un abuz, a declarat Mihaela Guna, presedinte al Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, la Realitatea TV. "Mi se pare un abuz sa limitezi dreptul la alocatie al copiilor. Alocatia nu este legata de un ajutor social pentru familiile instarite, e un drept al copiilor", a declarat Mihaela Guna, potrivit NewsIn.

"Nu este corect ca o familie care castiga 200.000 euro, de exemplu, sa primeasca acea alocatie de la stat. Nu vor mai primi toti copiii alocatia de 42 lei, ci doar de la un anumit plafon in jos", a explicat, pe de alta parte, Seitan.

In plus, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a precizat ca in acest moment se lucreaza la un act normativ pentru reglementarea alocatiilor pentru copii si este posibil ca toate alocatiile, precum cea complementara, monoparentala si cea de stat de 42 lei, sa fie transformate intr-una singura, informeaza NewsIn.

"S-ar putea ca din 2011 acesti copii care provin din familii instarite sa nu mai primeasca alocatii de la stat. Deocamdata se lucreaza la acest proiect si nu a fost stabilit un plafon", a spus Nedelcu.

Ea a mai precizat ca pe viitor va exista o singura alocatie, care va fi acordata copiilor cu varste intre 0 si 18 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.