Ministerul Culturii si Patrimoniului National vrea ca Rosia Montana sa fie inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, a declarat, joi, Csilla Hegedus, consilierul personal al ministrului de resort Kelemen Hunor, in cadrul unei dezbateri organizata la Bucuresti de Fundatia Soros Romania.
"Ministerul Culturii analizeaza acum includerea Rosia Montana pe lista tentativa a Romaniei. Modalitatea de includere in patrimoniul mondial este acum analizata de specialistii ministerului. In acest an vom lua o decizie", a precizat Csilla Hegedus, potrivit NewsIn.

La randul sau, Adrian Gligor, vicepresedinte de patrimoniu si dezvoltare durabila in cadrul Rosia Montana Gold Corporation, a declarat joi, pentru NewsIn, ca nu comenteaza aceste declaratii. "Noi nu comentam o initiativa a unei autoritati publice. Credem ca e normal ca, atunci cand se face evaluarea, sa fie consultati si implicati in scrierea dosarului si specialistii care au efectuat cercetarea de acolo. De exemplu, acestia nu au fost invitati la aceasta dezbatere, ceea ce nu e tocmai ok", a precizat Gligor.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania interesata de exploatarea resurselor minerale din zona, a fost infiintata in anul 1997, in judetul Alba. Pana in prezent, compania canadiana Gabriel Resources, actionarul majoritar al RMGC, a investit in Romania peste 400 de milioane de dolari pentru dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana, potrivit companiei.

Comuna Rosia Montana este situata in nord-vestul tarii, la 70 km de Alba Iulia, in judetul Alba, si adaposteste cel mai mare zacamant de aur din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.