In ultimele 24 de ore nu s-a inregistrat niciun deces in randul pacientilor cu A/H1N1 si nu a fost confirmata nicio noua infectare cu acest virus, potrivit Ministerului Sanatatii

Trendul descendent al gripei porcine in Romania a inceput in ianuarie, datorita faptului ca aproximativ 1,5 milioane de romani s-au vaccinat contra A/H1N1, dar si pentru ca, pe durata vacantei scolare si a concediilor, a scazut posibilitatea transmiterii virusului in grupurile de oameni.

"Fenomenul scaderii numarului de cazuri nu este o intamplare. Speram ca va dura. Nu stim cand va urma un nou val al pandemiei, speram sa nu mai fie cazul pana in toamna", a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT), Adriana Pistol.

Numarul total al pacientilor cu gripa porcina confirmati in Romania de la declararea pandemiei este de 6.999, dintre care 122 au decedat, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.