Salariile nu au scazut in sectorul bugetar, iar nivelul salarial din decembrie se va regasi si in luna ianuarie, a anuntat Mihai seitan.

"Niciun salariu nu scade. Venitul salarial din decembrie anul trecut trebuie sa se regaseasca si in ianuarie 2010”, a precizat acesta la postul Realitatea FM.

Ministrul a adaugat ca in cazurile sesizate de bugetari cu privire la veniturile micsorate, s-a aplicat gresit incadrarea oamenilor pe functii. „E vina persoanelor din institutia respectiva care aplica gresit incadrarea acestor salarii”, a spus acesta, adaugand ca o parte dintre sesizari ar putea fi generate si de „o lipsa de intelegere a persoanelor care-si compara veniturile din ianuarie cu cele din alta luna decat decembrie a anului trecut".

Acesta a dat asigurari ca aceste situatii vor fi remediate, fara a fi nevoie de o plangere a salariatului afectat. „Incadrarile vor fi verificate de Directiile de Prestatii Sociale si Directiile de Finante Publice pana in martie si, daca nu sunt facute corect, vor obliga institutiile sa le recalculeze corect, cu plata din urma, de la 1 ianuarie, fara penalizarea persoanei”, explica Mihai Seitan.

Totodata, Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat miercuri ca anumiti angajati din sistemul public au primit salarii mai mici pe luna ianuarie, dupa ce contabilii din institutii au gresit incadrarile.

"Sunt neconcordante in incadrarile pe care le fac local niste contabili, la institutii, si pe care le verificam cu directiile de prestatii sociale. (...) Sunt clare (prevederile Legii unice n.r.), dar contabilii gresesc la incadrari si oamenii vin si reclama ca au salarii mai mici, dar compara cu alta perioada a anului trecut, nu cu decembrie, de acolo se trag multe", a spus ministrul Muncii la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.

Premierul Emil Boc a apreciat ca articolele din lege sunt "foarte clare si explicite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.