Peste 86% dintre elevii care au sustinut ieri prima proba din cadrul examenului de bacalaureat, cea orala de limba si literatura romana, au primit calificative bune, un singur candidat fiind eliminat pentru copiat, potrivit datelor partiale centralizate de Ministerul Educatiei.

"In privinta calificativelor primite de elevii prezenti, situatia se prezinta astfel: 9.266 (13,19%) s-au incadrat in categoria utilizator de nivel mediu (cei mai multi in Bucuresti si in judetele Galati si Harghita), 21.045 (30,08%) au obtinut certificatul de utilizator avansat (cei mai multi in Capitala, respectiv judetele Bihor si Iasi), iar 39.698 (56,74%) cel de utilizator experimentat (cei mai multi in municipiul Bucuresti, respectiv judetele Prahova si Ialomita)", se arata intr-un comunicatul al ministerului.

La examen au participat aproape 70.000 dintre cei 83.233 de elevi inscrisi. "Ca urmare a unui numar redus de elevi, 25 de centre din 17 judete nu au avut candidati planificati sa sustina proba astazi (luni, n. red), iar in 4 centre din judetele Neamt si Satu Mare s-a aplicat solutia de rezerva, intrucat in cursul diminetii s-au constatat probleme de alimentare cu energie electrica", mai informeaza Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.