Numarul elevilor care apeleaza la ajutorul psihologului scolar este in continua crestere, semnaleaza Gandul.
Noptile petrecute in fata calculatorului, oboseala accentuata, violenta verbala si fizica fata de colegi si profesori, epuizarea din cauza temelor de acasa sau pur si simplu sentimentul de debusolare si negasirea locului in societate fac ca unul din zece elevi sa ajunga in cabinetul psihologului pentru consiliere de specialitate.

Aproape 25000 de scolari bucuresteni, reprezentand 12% din numarul total de elevi care invata in scolile Capitalei au apelat, anul trecut, la psihologul scolar, informeaza Gandul. Procente asemanatoare sunt raportate si in celelalte zone ale tarii, potrivit publicatiei citate. In timp ce numarul elevilor care apeleaza la psihologul scolar este in continua crestere, Ministerul Educatiei asteapta. Asteapta noua lege a invatamantului ce prevede instituirea unor centre de consiliere special destinate problemelor cu care se confrunta elevii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.