IPS Ioan Robu l-a invitat pe Papa Benedict al XVI-lea in Romania pentru un pelerinaj pastoral, pentru a intalni poporul roman si a oferi Bisericilor imbratisarea pacii, potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei Romano-Catolica Bucuresti.

Ioan Robu i-a adresat invitatia Papei in cadrul audientei pe care Suveranul Pontif a acordat-o, vineri, la Vatican, episcopilor romani aflati la Roma pentru vizita „ad limina Apostolorum”. IPS Ioan Robu l-a informat pe Papa Benedict al XVI-lea despre situatia Bisericii Catolice din Romania, dar si despre dificultatile pe care Biserica locala inca le infrunta, relateaza NewsIn.

Papa Benedict al XVI-lea si-a manifestat speranta ca, in ceea ce priveste dialogul dintre catolicii si ortodocsii din Romania, se vor gasi "solutii adecvate, in acel spirit de dreptate care trebuie sa insufleteasca raporturile dintre fratii in Cristos".

Suveranul Pontif i-a indemnat pe episcopii catolici sa colaboreze cu Biserica Ortodoxa pentru "apararea radacinilor crestine ale Europei si a valorilor crestine" si pentru o marturie comuna "asupra unor teme precum familia, bioetica, drepturile omului, onestitatea in viata publica, ecologia". "Un dialog constructiv intre ortodocsi si catolici nu va intarzia sa fie ferment de unitate si de concordie nu numai pentru tarile voastre, dar si pentru intreaga Europa", a subliniat Papa, cu acelasi prilej.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.