Mezelurile si margarina se numara printre cele mai nocive alimente.

  • 1. Mezelurile - Mezelurile sunt consumate la micul dejun de majoritatea persoanelor, datorita aromei irezistibile si gustului placut. Mezelurile contin insa multi aditivi si coloranti ce mentin culoarea de carne proaspata un timp indelungat. Toate aceste chimicale nu fac decat sa ne afecteze profund metabolismul, chiar daca fenomenul se produce lent. Astfel riscul de cancer, boli digestive, dar si alte afectiuni, creste considerabil.

  • 2. Margarina - Obtinuta initial in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul era greu de procurat, margarina nici macar nu este un produs lactat. La acea vreme, o echipa de cercetatori americani au adunat diverse uleiuri vegetale, le-au incalzit la 150 de grade Celsius (vitaminele si alte componente benefice din uleiuri sunt distruse la aceasta temperatura) iar mai apoi le-au hidrogenat in prezenta unor catalizatori de nichel, pentru a de intari. Printre efectele nocive se numara resterea tensiunii arteriale, formarea placii de aterom, cresterea colesterolului dar si la alte patologii mai grave, cum ar fi cancerul. De asemenea, nichelul continut de margarina provoca probleme pulmonare si renale.

  • 3. Cartofii prajiti - Asocierea grasimilor cu glucide (amidonul din cartofi) nu este indicata, din cauza perturbarii metabolismul, cresterii in greutate si binenteles aparitia bolilor. Mancarurile prajite constituie astfel o otrava pentru organism, in special din cauza uleiurilor (grasimilor) modificate termic. Uleiul incins produce substante cu potential cancerigen, precum glicidamide, cetone si acrilamide, substante care prezinta risc si pentru alte boli, inclusiv cele cardio-vasculare sau obezitate.

Restul topului aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.