Acceleratul 1869, care circula pe ruta Craiova Bucuresti, a ramas inzapezit, miercuri seara, la ora 19.30, intre statiile Falfani si Costesti, in judetul Arges, iar cei aproximativ 40 de calatori se afla in continuare in tren, asteptand deblocarea circulatiei.

25 de calatori din trenul accelerat blocat in Arges au fost preluati de o locomotiva

UPDATE: 25 dintre cei 40 de calatori care se aflau in trenul accelerat care a ramas inzapezit, miercuri seara, intre statiile Falfani si Costesti din judetul Arges, au fost preluati de o locomotiva si dusi in gara Costesti.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, in zona au fost trimisi inca de miercuri seara 25 de militari, insa viscolul a adus pe sine zapada, care in unele locuri ajunge si la un metru si jumatate.

"Inca de aseara, in zona au fost trimisi 25 de militari, insa in unele zone, pe distante de 50-100 de metri, sinele sunt acoperite de zapada care atinge chiar si la un metru si jumatate inaltime. Aseara au trimis cei de la Statia CFR Costesti o locomotiva in zona, insa a ramas si aceasta inzapezita la cateva sute de metri de trenul accelerat. Din cate stiu, o a doua locomotiva a fost trimisa in zona, dar a ramas si aceasta blocata in zapada. Militarii ISU au ajuns la tren cu o alta locomotiva cu un vagon, insa operatiunea este extrem de dificila pentru ca degajeaza sinele cu lopata. A inceput sa ploua si devine din ce in ce mai dificil, pentru ca zapada se ingreuneaza", a declarat sublocotenent Madalina Epure, purtator de cuvant ISU Arges, transmite NewsIn.

Cei 40 de calatori au avut in timpul noptii caldura, in trenul accelerat functionand instalatia de incalzire.

Acceleratul 1869, pe ruta Craiova-Bucuresti a ramas inzapezit undeva in camp, la un kilometru de drumul principal si pe alocuri stratul de zapada depaseste un metru si jumatate.

Pentru ca au trecut 14 ore de cand cei 40 de calatori se afla blocati in tren, autoritatile au cautat solutii sa le asigure apa si mancare.

"La Costesti s-a format o grupa operativa a ISU Arges, iar Primaria Costesti a pus la dispozitie un tractor care se deplaseaza pe camp cu provizii de apa si mancare pentru calatori. Nu exista alte cai de acces in zona. Nu putem estima cat dureaza pana la deblocarea trenului", a mai precizat sublocotenent Madalina Epure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.