In 10 zile, Internetul a reusit sa adune peste 56.000 de euro pentru Daniel Raduta, un tanar diagnosticat cu leucemie. Pentru transplantul de maduva e insa nevoie de inca trei ori pe-atata. Twitter-ul, Facebook-ul si blogurile sunt pe punctul de a realiza ceea ce sistemul romanesc nu poate sa faca: sa salveze viata unui om.
Potrivit Realitatea, Daniel Raduta a adunat deja 56.221 de euro din cei 150.000 de care are nevoie pentru transplant.

Cel mai frecvent termen pe care il veti regasi pe twittosfera romaneasca zilele acestea este #draduta. Povestea lui a facut inconjurul netului din Romania in cele peste 100 de articole in blogosfera, in frunte cu blogul personal al lui Daniel, care a adunat peste 7.000 de vizite pana in acest moment. Cauza lui pe Facebook are, de asemenea, peste 5.000 de sustinatori.

Desi numarul sustinatorilor l-a coplesit si l-a obosit totodata, Daniel avea o vaga intuitie despre forta online-ului: "Lucrez in IT, iar asta m-a facut sa intuiesc puterea online-ului. Banuiam doar o mica particica din puterea lui".

In momentul de fata, Romania nu are o baza de date functionala cu donatori de maduva osoasa. "Nu se face transplant decat la cei care au un donator inrudit 100% compatibil, ceea ce inseamna la 25% din totalul pacientilor. Spre comparatie, in Italia se fac transplanturi cu donator inrudit partial compatibil de prin 1995", explica Daniel pe blogul sau. Singura sansa pentru acesta ramane o operatie de transplant in strainatate, la o clinica cu expertiza.

Il puteti ajuta pe Daniel
cu donatii in conturile deschise la Banca Transilvania (detalii aici):

* EUR: RO72BTRL06404201F02712XX
* RON: RO57BTRL064013HAF02712XX

Daca aveti un card activat la plata pe internet e mai simplu: prin PayPal.

Ajuta-l sa ramana in viata!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.