O avion al companiei Austrian Airlines care venea din Viena a cerut prioritate la aterizare dupa ce pilotii au depistat fum in cabina.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Iasi a fost solicitat ieri, in jurul orei 13.20, fiind mobilizate cinci autospeciale si mai multe echipaje SMURD. Potrivit reprezentantilor ISU, nu s-au inregistrat victime, pilotii protejandu-se cu aparate de respirat. Cei 27 de pasageri si patru membri ai echipajului au fost evacuati in conditii de siguranta.

Directorul Aeroportului, Marian Vasile, a declarat ca pilotii au cerut prioritate la aterizare. Conform acestuia, specialistii urmeaza sa identifice cauza incidentului.

"A fost doar fum in cabina, nu s-a inregistrat un incendiu", a spus, la randul lui, purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Daniela Spiridon.

Cursa aeriana Iasi - Viena a fost anulata in urma incidentului in care a fost implicata aeronava

Din cauza incidentului, cursa Iasi - Viena, care ar fi trebuit sa decoleze, miercuri, la ora 15.35, a fost anulata, a declarat directorul Aeroportului International Iasi, Marian Vasile, citat de NewsIn.

"Pasagerii care urmau sa plece la ora 15.35 vor fi dusi, probabil, la Otopeni cu un autocar, dar asta este treaba operatorului. Cert este ca zborul de la ora 15.35 a fost anulat", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.