Inscrierile se vor face intr-un mod transparent, la intrarea in fiecare scoala fiind afisate numarul de clase disponibile si situatia saptamanala a inscrierilor, a anuntat astazi Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB)

"Inscrierea copiilor in clasa I va fi realizata in functie de situatia arondarii strazilor din fiecare circumscriptie scolara, conform art.10 (4) din Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Unitatea de invatamant va informa comunitatea locala si parintii despre situatia exacta a arondarii strazilor, prin afisare la loc vizibil. Pot fi inscrisi, in limita locurilor disponibile, si elevii care au domiciliul in afara circumscriptiei scolare, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant", se arata in comunicatul ISMB.

Inspectoratul subliniaza faptul ca este interzisa conditionarea inscrierii in clasa I de sustinerea unor teste, cu exceptia celor prevazute de regulament, precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

Pentru anul scolar 2010-2011, planul de scolarizare al Capitalei cuprinde 12.650 locuri la clasa I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.