Reteaua internationala de scoli ACES (Academia Scolilor din Europa Centrala) da startul unui nou concurs de proiecte creative, care vizeaza solutionarea conflictelor in scoala si in societate.
Ajunsa deja la a patra editie, Academia Scolilor din Europa Centrala organizeaza un nou concurs de proiecte dezvoltate in parteneriat de scolile din regiune. Tema de anul acesta este "Creeaza solutii!", participantii fiind invitati sa aplice cu propuneri de proiecte creative, care vizeaza solutionarea conflictelor in scoala si in societate.

Scolile si liceele din toate orasele din Romania (cu elevi cu varstele cuprinse intre 12-17 ani) sunt invitate sa se inscrie in competitie, alaturi de scoli din alte 14 tari din Europa. Pentru ca parteneriatele internationale intre scoli ofera oportunitati concrete pentru schimbul intercultural si cooperare, aces incurajeaza parteneriatele de proiecte intre scolile din Europa Centrala. Elevii si profesorii din tarile participante sunt invitati sa gaseasca scoli partenere si sa aplice impreuna cu propuneri de proiecte, incluzand si ideile lor de colaborare. Pentru a facilita gasirea de scoli partenere, a fost implementat un motor de cautare online pe www.aces.or.at.

“Din experienta anilor precedenti, partenerii de proiect din Romania sunt cautati in mod special de catre celelalte scoli din concurs”, spune Reinhard Eckert, coordonatorul proiectului. Propunerile pot fi trimise pana la 30 aprilie 2010, iar dupa aceasta data un juriu international va evalua si premia cele mai bune aplicatii. Proiectele premiate sunt sprijinite cu burse in valoare de 1000 euro (pentru fiecare scoala partenera) pentru a putea fi implementate, si, de asemenea, elevii primesc instrumente online si consiliere pentru a-si duce la final initiativele. In cursul fazei de implementare a proiectelor (septembrie 2010 – martie 2011), au loc doua intalniri internationale intre delegatii ale scolilor partenere, unde participantii primesc suport aditional si beneficiaza de oportunitati excelente pentru schimbul de idei, precum si de evaluari ale proiectelor.

ACES – 2010

  • Tema proiectului: Creeaza solutii! Solutionarea conflictelor in scoli si in mediul inconjurator
  • Deadline–ul pentru inscriere: 30 aprilie 2010
  • Tari partenere: Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.