Autoritatile au constatat o scadere a numarului de cazuri de A/H1N1, iar specialistii se asteapta ca acest fenomen sa se mentina pentru cateva saptamani.

Cazurile de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate in judetele Brasov si Constanta, in ultimele 24 de ore, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Pana in prezent, virusul A/H1N1 a fost confirmat in randul a 6.982 persoane, dintre care 120 au decedat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca incidenta gripei A/H1N1 este in scadere in intreaga lume, in majoritatea regiunilor fiind depasit varful pandemiei, relateaza NewsIn.

"Fenomenul scaderii numarului de cazuri si la noi nu este o intamplare. Speram ca va dura. Nu stim cand va urma un nou val al pandemiei, speram sa nu mai fie cazul pana in toamna. Oamenii continua sa se vaccineze, in ciuda discutiilor legate de vaccin, iar cu cat se vaccineaza mai multi, cu atat este mai bine", a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT), Adriana Pistol.

Potrivit prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului Sanatatii, s-a constatat o scadere a numarului de cazuri de A/H1N1, iar specialistii se asteapta ca acest fenomen sa se mentina pentru cateva saptamani.

"Teoretic, ar trebui sa dureze tendinta de scadere. Cel putin din raportarile pe care le avem la nivel global, in centrul si estul europei se mentine inca o rata ridicata a imbolnavirilor, spre deosebire de vestul Europei. Un nou val nu stim cand va veni, trebuie sa vedem cum se comporta pana in primavara. Oricum, ne asteptam sa se diminueze numarul cazurilor in continuare. De gripa A/H1N1 nu vom scapa asa usor, va mai dura un an, doi", a precizat reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania, Victor Olsavsky.

Vaccinarea copiilor din Romania contra virusului A/H1N1 va incepe, cel mai devreme, in martie, pentru ca pana in prezent nu a fost gasit numarul suficient de subiecti care sa fie testati, au precizat reprezentantii Institutului "Cantacuzino" din Capitala.

Aproximativ 1,5 milioane de romani s-au vaccinat impotriva virusului A/H1N1 pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.