Orele din clasele I-VIII si gradinite, suspendate si astazi in 13 judete si in Capitala.

Cursurile claselor I-VIII si ale gradinitelor vor fi suspendate, si marti, in Capitala si in judetele Arges, Buzau, Braila, Calarasi, Constanta, Dambovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova, Teleorman si Ilfov, din cauza vremii nefavorabile, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei.

"In judetele Braila, Galati, Teleorman, Ialomita, Ilfov si Prahova, exista si unitati de invatamant liceal in care nu se vor desfasura activitati didactice. Conform reglementarilor in vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unitatii de invatamant, la cererea directorului si cu aprobarea inspectorului scolar general sau la nivelul grupurilor de unitati din acelasi judet/municipiu Bucuresti, la cererea inspectorului scolar general, cu aprobarea Ministerului Educatiei. In ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la sfarsitul semestrului, respectiv al anului scolar. Aceste masuri se stabilesc prin decizie a directorului unitatii/unitatilor de invatamant", precizeaza reprezentantii ministerului.

In Capitala, prescolarii pot fi dusi de parinti la gradinita, insa numai pentru a fi supravegheati de cadrele didactice, a anuntat, tot luni, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Cursuri suspendate partial

47 de gradinite si 49 de scoli cu clasele I-VIII din 17 localitati prahovene nu vor face ore nici marti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a anuntat, luni seara, Ministerul Educatiei. Initial, Prahova se afla pe lista judetelor in care, marti, cursurile vor fi suspendate la toate gradinitele si clasele I-VIII, insa, ca urmare a remedierii sau deblocarii unor drumuri si cai de acces judetene, inspectorul scolar general al judetului a informat ulterior ministerul ca nu toate scolile vor fi inchise.

Tot partial vor fi suspendate cursurile in judetele Arges, Buzau, Constanta, Dambovita si Olt. Astfel, in Arges, nu se vor face ore intr-o scoala, in Constanta, in doua, in Olt, in patru, in Dambovita, in opt, iar in Buzau, in nu mai putin de 56 de scoli, potrivit ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.