Un copil in varsta de trei luni, din localitatea vasluiana Coroiesti, a murit duminica dimineata, dupa ce ambulanta care urma sa in preia a ramas blocata in zapada, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) si ai IPJ Vaslui urmand sa desfasoare o ancheta in acest caz.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Vaslui, Marian Ababei, ambulanta a ramas blocata la aproximativ 3,5 kilometri de localitatea Coroiesti, din cauza viscolului care a afectat zona de sud a judetului Vaslui, transmite NewsIn.

"Am fost solicitati sa intervenim pentru a ajuta la scoaterea ambulantei din zapada. Masina iesise in decor, parasise partea carosabila si s-a intervenit cu un camion cu lanturi, lopeti si material antiderapant", a declarat purtatorul de cuvant al IJSU Vaslui, Marian Ababei.

Parintii copilului au solicitat ambulanta pentru ca bebelusul avea stari febrile. Pentru ca autosanitara intarzia, familia a plecat cu o masina spre spital. La jumatatea drumului, s-au intersectat cu ambulanta, dar bebelusul deja murise.

"Am fost anuntati de un echipaj al ambulantei, prin 112, duminica, la ora 4.53, ca un copil de trei luni a fost adus mort la ambulanta. Am demarat cercetari, urmand ca, dupa efecturarea necropsiei, sa se stabileasca exact cauza decesului", a declarat duminica, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Potrivit declaratiei parintilor, copilul s-a nascut prematur, existand posibilitatea ca acesta sa fi decedat din cauza unor probleme neonatale.

O alta ambulanta a fost blocata in aceeasi zona, timp de patru ore, pe drumul dintre Barlad si Coroiesti. Zona de sud a judetului Vaslui a fost afectata de ninsori si viscol in noaptea de sambata spre duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.