Ultimul vagon al unui tren personal care circula pe ruta Bucuresti - Pietrosita a luat foc, duminica, in jurul 6.30, iar doua persoane s-au intoxicat cu fum in urma incidentului.

Incidentul s-a produs in timp ce trenul se afla in mers, intre statiile Ciocanesti si Baldana. Garnitura a fost oprita la circa un kilometru inainte de Gara Baldana, unde ultimul vagon a fost decuplat de restul garniturii, relateaza NewsIn.

In vagonul unde s-a produs incendiul se aflau circa 20 de calatori. Acestia au fost transferati in celelalte vagoane ale garniturii.

Liviu Pescarasu, director CFR Calatori, a declarat, la Realitatea Tv, ca focul a izbucnit la compartimentul al doilea al vagonului, de la instalatia de incalzire, iar doua persoane s-au intoxicat cu fum, fiind duse la Spitalul Orasenesc Titu.

Dupa ce a fost decuplat ultimul vagon, trenul si-a continuat drumul spre Targoviste. Potrivit lui Liviu Pescarasu, vagonul care a luat foc este grav avariat.

Pompierii au fost nevoiti sa mearga pe jos la locul incidentului, pentru ca drumul este blocat de zapada.

Marius Lazar, seful Politiei Transporturi Feroviare Dambovita, nu a putut aprecia in cat timp va fi reluata circulatia pe linia unde se afla vagonul care a luat foc. "E greu de apreciat in cat timp va fi eliberata linia, dar, dupa ce va fi stins incendiul, urmeaza sa fie racit, sa fie verificata apoi starea liniei. Vagonul ar putea fi ridicat cu o macara", a declarat, la Realitatea Tv, Marius Lazar.

El a precizat ca traficul feroviar in zona nu este blocat complet, circulatia desfasurandu-se pe firul doi, dar vor fi inregistrate intarzieri. Din cauza acestui incident, patru trenuri au deja intarzieri.

Oricum, circumstantele producerii incendiului de duminica, cand ultimul vagon al Personalului 9101 care circula pe ruta Bucuresti - Pietrosita a luat foc, vor fi stabilite de o comisie de ancheta, a anuntat CFR Calatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.