Un parinte le-a reprosat, vineri, organizatorilor Olimpiadei Nationale de Limba Engleza, desfasurata la Cluj, ca si-ar fi batut joc de elevi, tinandu-i in frig si punctandu-i dupa bunul plac.

La festivitatea de premiere de la Olimpiada Nationala de Engleza de la Cluj, un parinte a urcat pe scena si i-a acuzat pe organizatorii concursului si pe inspectorul scolar general de limba engleza din cadrul Ministerului Educatiei ca si-au batut joc de elevi, ca i-au tinut in frig si ca le-ar fi dat unora note mai mici decat meritau. Protestatarul, un parinte cu dubla cetatenie, romana si americana, i-a mai acuzat pe profesori ca ar fi furat banii din sponsorizari, relateaza Realitatea TV, citata de NewsIn.

"Mie nu mi-e frica si v-o spun in fata: Ati fost jalnica! V-ati batut joc, sa va fie rusine!", a afirmat parintele, Tom Baran, in aplauzele celor prezenti in sala . "Pe dumneavoastra cine va testeaza? Aveti proprietatea psihologica sa-i evaluati pe acesti copii? Munca acestor profesori?", a continuat parintele revoltat.

Tom Baran sustine ca fiica sa, eleva in clasa a zecea, a fost depunctata deoarece s-a plans de organizarea olimpiadei. "I-ati dat 7 unui copil care ia numai A la British Council. V-ati batut joc de copii prin frig. (...) Ati facut o afacere si v-ati batut joc de acesti profesori si parinti. (...) Stati la hotel de patru stele si n-ati avut bani sa cumparati o suta de coli! Sa va fie rusine. Ati mancat banii din sponsorizari. Acesti profesori cu salarii de mizerie au venit aici pentru ca si-au spus valoarea, pentru niste copii", a mai afirmat Baran.

Inspectorii care au organizat olimpiada au recunoscut ca au existat unele probleme. "O singura problema a fost cu un internat care a avut o problema tehnica in sensul ca temperatura n-a fost cea pe care ne-am dorit-o. Nu putem sa spunem ca a fost foarte frig, dar nu a fost foarte cald, asa cum ar trebui sa fie", a afirmat Anca Hodorogea, inspector general al ISJ Cluj.

La randul sau, Anca Telecan, inspector in cadrul Ministerului Educatiei, a afirmat ca este posibil sa fi existat o problema la instalatia de incalzire, lucru care nu a depins de organizatorii olimpiadei. "Ca au fost cazati in frig, asta nu a depins de noi in mod direct, ci de instalatiile care, probabil, au fost in lucru o anumita perioada", a spus Anca Telecan.

La olimpiada de engleza organizata la Cluj au participat 226 de elevi, 46 de profesori supraveghetori si 26 de dascali care au facut parte din comisiile de examen. Elevii au primit diurna 20 de lei, iar cadrele didactice 100.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.