Aproape 5.000 de autovehicule au fost furate anul trecut in Romania, politistii recuperand jumatate dintre ele.

Potrivit statisticilor Politiei Romane, anul trecut au fost furate in medie 13 autovehicule pe zi, mai precis 4.809 de autovehicule in total. Dintre acestea, politistii au recuperat 2.335 de masini, scrie NewsIn.

Ponderea cea mai insemnata intre autovehiculele furate o detin autoturismele (3.876), urmate de motociclete si mopede (724), insa au fost inregistrate si 125 de furturi de autobuze, autocare, autocamioane, tractoare si chiar utilaje.

Recuperarea celor 2.335 de autovehicule a dus la cercetarea penala a 1.593 de persoane, 193 fiind prinse in flagrant. In urma cercetarilor, 243 de persoane au fost retinute, iar pentru 231 instantele de judecata au emis mandate de arestare preventiva.

Preferatele hotilor de masini au fost, anul trecut, marcile Dacia, BMW, Audi, Volkswagen si Mercedes.

Politistii spun ca multe furturi s-au produs din ignoranta posesorilor care au lasat masinile pornite, cu cheile in contact si au intrat, pentru scurt timp, in unitati comerciale, in scopul efectuarii unor cumparaturi, ori au lasat masinile descuiate. Mai mult, politistii cred ca lipsa sistemelor de alarmare atrage hotii si de aceea recomanda tuturor posesorilor de autovehicule noile tehnologii de monitorizare, prin instalarea unor sisteme moderne ce fac posibila localizarea autovehiculelor prin satelit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.