Angajatii Metrorex vor relua din nou protestele, daca administratia nu va demara intr-o saptamana negocierile pentru un contract colectiv de munca, fiind foarte probabila o noua greva generala in luna martie, potrivit Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

Bugetul Metrorex este inghetat la nivelul celui din anul trecut, pentru ca Executivul are datorii de circa 30 de milioane de euro, din 2009, catre firma franceza Alstom, care asigura mentenanta metroului, a afirmat Ion Radoi, presedintele USLM.

Potrivit liderului USLM, din cauza acestor datorii, compania Metrorex este din nou monitorizata de FMI. "Nu este normal ca din cauza unei datorii catre Alstom, compania Metrorex sa fie monitorizata. Guvernul trebuie sa achite aceasta datorie pentru ca salariatii metroului nu au nicio vina si ei trebuie sa-si primeasca salarii majorate, deoarece metroul inregistreaza profit", a spus Radoi, citat de NewsIn.

Mai multe informatii despre protestele de la Metrorex gasiti pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.